Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

και άλλο αρθρο για την γενική συνέλευση της 31/05/2010


Η πρόταση του πλάνου της δημιουργίας του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου πέρασε σήμερα παμψηφεί από την έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Μέχρι να εγκριθεί το πλάνο της δημιουργίας του έργου, εκφράστηκαν πολλές ενστάσεις, που τελικώς δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γίνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του νέου «στολιδιού» της Νέας Σμύρνης.

Το πάνελ της συνέλευσης αποτελείτο από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Κωνσταντίνο Τσακίρη, τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Γεράσιμο Βεντούρη και τον αρχιτέκτονα της εταιρείας που ανέλαβε το σχεδιασμό του έργου, Θεοφάνη Μπομπότη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό πλάνο. Τις εντυπώσεις έκλεψε η ολική μεταμόρφωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η δημιουργία στεγάστρου πάνω από τις εξέδρες της έδρας των «κυανόλευκων», κάνει την εξωτερική όψη του σταδίου να θυμίζει κατά πολύ το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου, «Allianz Arena», σε μπλε απόχρωση.

Για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των ανθρώπων του Πανιωνίου, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, «θα πρέπει να επιλυθούν τρεις βασικές παράμετροι. Πρώτον, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι φορείς του Πανιωνίου για το πλάνο της δημιουργίας του νέου αθλητικού κέντρου (σ. σ. Κάτι που τελικώς πραγματοποιήθηκε σήμερα). Δεύτερον, θα πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες άδειες από τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς. Σε αυτόν τον τομέα, βέβαια, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα καθότι το πλάνο είναι απολύτως νόμιμο και δεν παρεκκλίνει πουθενά».

Όσον αφορά την τρίτη και σημαντικότερη παράμετρο, που παρουσίασε ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, η οποία είναι το οικονομικό κομμάτι, πρόσθεσε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα λεφτά από την πλευρά μου. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε μία τράπεζα που θα χορηγήσει ένα τόσο φιλόδοξο έργο».

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, παρουσιάστηκαν ορισμένες ενστάσεις από τους εκπροσώπους του τμήματος στίβου του Πανιωνίου, οι οποίες αφορούσαν το πλάτος των διαδρόμων των κουλουάρ. «Εκφράστηκαν καθυστερημένα κάποιες ενστάσεις. Δεν πρόκειται να χαλάσουμε τις καρδιές μας, ούτε να χωριστούμε σε φίλους του στίβου και μη. Από τη στιγμή που δεν τα βρίσκουμε, τότε το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, η «χρυσή τομή» τελικώς βρέθηκε και το προτεινόμενο πλάνο πέρασε παμψηφεί. «Έλαβα υπόψη τις ενστάσεις του Ερασιτέχνη και θα τις λαμβάνω για όσο διάστημα θα βρίσκομαι στον προεδρικό θώκο του συλλόγου. Η βαρύτητα που δίνουμε στον ερασιτέχνη, είναι αυτό που μας διαχωρίζει από το υπόλοιπο σύνολο των συλλόγων και διαμορφώνει το χαρακτήρα του συλλόγου μας. Ο Πανιώνιος δεν είναι το ίδιο με τον Ατρόμητο, ούτε με τη Λάρισα», είπε ο κ. Τσακίρης, λίγο πριν λήξει η συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου