Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΡΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ


της Νόρας Κατσέλη,

Επικεφαλής της παράταξης "Νέα Σμύρνη - Πόλη με Πρόσωπο"

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του Πανιώνιου, η οποία υποτίθεται ότι εξεδόθη με αφορμή την έγγραφη απάντηση της Πολεοδομίας και, τεχνιέντως, αναπαράγεται από διάφορους κύκλους εντός και εκτός Νέας Σμύρνης.

Θεωρώ οτι ο χαρτοπόλεμος ΔΕΝ είναι ο κατάλληλος τρόπος για την συζήτηση και την εξεύρεση λύσης στο μεγάλο θέμα της απόκτησης από τον Πανιώνιο ενός σύγχρονου και αξιοπρεπούς γηπέδου, που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές ανάγκες τμημάτων του και της ΠΑΕ.

Είμαι όμως σήμερα αναγκασμένη να επισημάνω ότι...

1.ΔΕΝ είμαι εγώ και η παράταξη «Πόλη με Πρόσωπο» αυτή με την οποία ο νυν πρόεδρος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ διαπραγματεύονταν, επι μακρόν, ερήμην του Δημοτικού Συμβούλιου και της πόλης για τα σχέδια του νέου γηπέδου του Πανιωνίου και συνεπώς η πικρία του για πιθανή μη υλοποίηση συμφωνιών δεν αφορά εμένα.

2. Σε όλη αυτήν την περίοδο είχα πράγματι μια συνάντηση πριν τις δημοτικές εκλογές με τον κύριο Τσακίρη μετά από αίτημα του ιδίου, στην οποία επεσήμανα την θετική στάση μου για την δημιουργία νέου γηπέδου, αναφέροντας ότι, κατά την γνώμη μου, χρειάζεται συνολική μελετη για την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου ως αθλητικού πάρκου νεολαίας, ώστε να γίνει και καλύτερη αξιοποίηση και κυκλοφοριακή διευκόλυνση, συνυπολογίζοντας ακόμη τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου της πόλης.

Κατά την συνάντηση δεν υπήρξαν ούτε σχέδια ούτε συγκεκριμένες προτάσεις.

Προφανώς ο κ. Τσακίρης δεν αντιλήφθηκε ή δεν θέλησε να αντιληφθεί την ουσία της σκέψης αυτής.



3.
Οταν τον Μάιο του 2007 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ περιήλθε σε γνώση μας η πρόταση, τοποθετηθήκαμε καθαρά, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυσκολίες, τα κενά, τα «κρυφά» σημεία, τα μεγάλα νομικά και πολεοδομικά προβλήματα που αναφύονται σε σημείο που να ναρκοθετούν το εγχείρημα της δημιουργίας νέου γηπέδου. Επισημάναμε επίσης της τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, που προσεγγίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα με μυστική διπλωματία, προχειρότητα και λαϊκισμό.

Γι’αυτό προτείναμε αναβολή της συζήτησης για να γίνει μια ψυχραιμότερη και σοβαρότερη μελέτη του όλου ζητήματος. Οταν βρεθήκαμε προ του τετελεσμένου «απόφαση εδώ και τώρα» διατυπώσαμε την θέση μας στην ψηφοφορία «ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΈΣ ΧΡΉΣΕΙΣ».


4.
Το έγγραφο της πολεοδομίας βεβαίως και δεν είναι «όχημα». Είναι γνωμοδότηση αρμόδιας υπηρεσίας, την οποία όφειλαν οι ενδιαφερόμενοι να ρωτήσουν πολύ πριν φέρουν τα σχέδια στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι όταν η παράταξή μας προέβη στο ερώτημα. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, προσφεύγει στα αρμόδια όργανα και δεν προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα με ανακοινώσεις λαϊκής κατανάλωσης.

5. Ο Πανιώνιος δικαιούται γηπέδου. Ομως το δίκαιο αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την επίτευξη άλλων στόχων. Η τακτική εκείνη που αντιπαραθέτει το συμφέρον της πόλης και των πολιτών στο «συμφέρον» του Πανιωνίου βλάπτει τον ίδιο τον σύλλογο. Εδώ βρισκεται και η δική μας ευθύνη.

Με σεβασμό στον πολίτη και την πόλη. Με πυξίδα την ανάγκη πολεοδομικής ανάσας και κυκλοφοριακής ανακούφισης της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος να αποκτήσει τις αθλητικές υποδομές που δικαιούται και έχει ανάγκη.

Εμείς αυτόν το δρόμο διαλέξαμε να ακολουθήσουμε. Οι επιδείξεις αλαζονίας και οι διαγ(κ)ωνισμοί φτηνού οπαδισμού δεν μας αφορούν.

Νόρα Κατσέλη Νέα Σμύρνη 4/1/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου