Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΑΚΙΡΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ Sentra 103,3



Τσακίρης: «Είμαστε στο τέλος της αρχής»

Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης μίλησε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Γκολ από τη σέντρα» με τον Ανδρέα Δημάτο. Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής του νέου προπονητικού κέντρου της ομάδας, λέγοντας πως ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι το πολυπόθητο έργο να πάρει «σάρκα και οστά».

Οσον αφορά τον Γιώργο Τζαβέλλα, δήλωσε ότι ο Πανιώνιος τα έχει βρει σε όλα με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και ότι απομένει να τα βρει και ο ίδιος ο παίκτης με τον γερμανικό σύλλογο.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Sentra 103.3»:

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί:

«Οι οικονομικές συγκυρίες είναι τέτοιες που μας δίνεται η ευκαιρία να μπούμε σε τάξη. Πρέπει βέβαια να υπάρχει και η θέληση της ΕΠΟ και της Σουπερλίγκα, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. Το πηγάδι δεν είναι απύθμενο. Ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιστρέφει τη λατρεία του λαϊκισμού».

Ποσό αισιόδοξος είναι μετά τη χθεσινή απόφαση:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στο τέλος ούτε στην αρχή, αλλά στο τέλος της αρχής. Η προσπάθεια για το αθλητικό κέντρο ξεκίνησε το 2005 και έχουμε φτάσει μετά από πέντε χρόνια έπειτα από παρατηρήσεις και ενστάσεις του δήμου, τις οποίες σεβαστήκαμε, να βάλουμε μέσα στα σχέδια τις απαιτήσεις όλων των φορέων. Και της πόλης μας και του ερασιτέχνη αλλά και της ΠΑΕ, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερες αν και είμαστε σε μια πόλη με πολλούς ξένους φιλάθλους. Συμφωνήσαμε σαν ερασιτέχνης και ΠΑΕ για το όνειρό μας, από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο. Δεν είναι μόνο σχέδια, αλλά σχέδια που περιλαμβάνουν μελέτες οικολογικές, περιβαλλοντολογικές, κυκλοφοριακές, ηλεκτρομηχανολογικές και στατικές. Είναι κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι απλά να βάλουμε μια λωρίδα 5.000 θέσεων».

Για το ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου της Λάρισας:

«Υπάρχει γραπτό μήνυμα προς τον Πηλαδάκη στο οποίο του λέω ότι ζηλεύω πάρα πολύ που έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό το στάδιο. Με τη διαφορά ότι το δικό τους σχέδιο είναι λιγότερο φιλόδοξο σε αντίθεση με το δικό μας που έχει πολύπλοκες απαιτήσεις λόγω του ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ πυκνό αστικό ιστό».

Για τα οφέλη από το νέο γήπεδο:

«Έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος, δεν ντρέπομαι να το αναφέρω. Δεν είναι σκοπός μας μόνο πιο ωραίες εγκαταστάσεις για ΠΑΕ και ερασιτέχνη, αλλά και μια νέα πηγή εσόδων. Εχουμε μια μακρόχρονη ιστορία από τότε που είναι επαγγελματικός ο αθλητισμός στην ΠΑΕ και στον ερασιτέχνη. Εχουμε μια ιστορία που ο δήμος έχει 15 ποινικές προσαγωγές, έναν πρόεδρο που έχει πάει φυλακή, μια υπαγωγή στο άρθρο 44, έναν Τσακίρη που κοντεύει να χρεοκοπήσει. Ολα αυτά 40 χρόνια τώρα καθόμαστε σ΄ ένα οικόπεδο που δεν έχουμε δει τι θα το κάνουμε από πλευράς οικονομικής εκμετάλλευσης».

Για την επένδυση που γίνεται:

«Εκεί πρέπει αν εστιάσουμε. Παρότι είχα την πρόληψη να ξεκινήσω το όνειρο αυτό το 2005, μόνος μου, δεν είχα ένα πλάνο οικονομικής επένδυσης, αλλά δυστυχώς με τραβούσε από εδώ και εκεί και δεν το είχα κάνει βάσει πλάνου εξ΄ αρχής».

Για τον Γιώργο Τζαβέλλα:

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό που δήλωσε ο Γιώργος. Εχουμε συμφωνήσει προφορικά με το σύλλογο (σ.σ Άιντραχτ), γνωρίζω ότι και ο παίκτης είναι κοντά σε συμφωνία. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον εκτός Αϊνταρχτ:

«Δεν μπορώ να σας πω εγώ κάτι τέτοιο, πρέπει αν ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ μπορώ να σας πω αν υπάρχει ενδιαφέρον από εμάς για κάποιον παίκτη. Αυτός που έχει ενδιαφέρον πρέπει να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις».


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=12416656

1 σχόλιο: