Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΘΡΟ Γ.ΑΡΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ

Από www.zougla.gr

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009, 19:59

Γιώργος Αρκουλής



Το μείζον θέμα που απασχολεί εδώ και… χρόνια (σίγουρα έντονα τις τελευταίες ημέρες) τον κόσμο του Πανιωνίου (με την αλλαγή της Κυβέρνησης και το μήνυμα Παπανδρέου ότι «τελειώνουμε με την γραφειοκρατία») δεν είναι βέβαια πότε θα πάρει μπρος ο σκόρερ Μπάλαμπαν ή αν ο Εστογιάνοφ θα επιστρέψει έτοιμος να θυμίσει ότι είναι ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.

Το ΘΕΜΑ που απασχολεί τους Νεοσμυρνιούς του Πανιωνίου ήταν και παραμένει η κατασκευή νέου γηπέδου στον υπάρχοντα χώρο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, που έχει παραχωρηθεί από το 1939 στον σύλλογο της προσφυγιάς.

Αυτόν ακριβώς τον χρόνο –δηλαδή πριν από ακριβώς επτά δεκαετίες!- κατασκευάστηκε το γήπεδο και αν αντέχει και δεν έχει καταστραφεί, οφείλεται στην διαρκή φροντίδα και τα συχνά λίφτινγκ, που έχουν κάνει οι διοικήσεις, ώστε, τουλάχιστον να διαθέτουν ένα ευπρεπή χώρο για τις δραστηριότητες του ποδοσφαίρου και του στίβου (δηλαδή τμημάτων που ανέδειξαν Νεστορίδη, Σαραβάκους, Δεπάστα, Σκρέκη, Χάϊτα, Φάνη Χριστοδούλου).

Όμως, είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει δρομολογηθεί εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια η έναρξη ανακατασκευής του γηπέδου στον ιστορικό του χώρο. Ο σύγχρονος ηγέτης, Κωνσταντίνος Τσακίρης, έχει δηλώσει από καιρό ότι «ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να αλλάξει έδρα, θα παραμείνει στις ρίζες του». Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ούτε να δημιουργήσει έριδες με την Πολιτεία και τον Δήμο, ούτε να εκβιάσει καταστάσεις, ούτε, τέλος, να ζητήσει χρήματα και χαριστικές πράξεις…

Παράλληλα, ο δήμαρχος, Γιώργος Κουτελάκης, ένα στέλεχος που έχει αποδείξει ότι πονάει τον ΠΓΣΣ, επίσης έχει ταχθεί από τον Μάρτιο του 2008 (με χαιρετισμό του στο πλαίσιο της γιορτής του Πανιωνίου στην Εστία Ν. Σμύρνης) υπέρ του έργου, δηλώνοντας: «Δεσμεύομαι πως θα βοηθήσω τα μέγιστα και θα γίνει το νέο γήπεδο»!

Παράλληλα, με βάση τον προγραμματισμό, η Πολιτεία δεν θα ξοδέψει χρήματα, απλά θα εγκρίνει τα υπάρχοντα σχέδια, ώστε να δρομολογηθεί το έργο πνοής για τον ιστορικό σύλλογο. Συνεπώς, πού βρίσκεται το πρόβλημα; Πού οφείλεται η απίστευτη στασιμότητα; Σύμφωνα με την κατά καιρούς αρθρογραφία έμπειρων δημοσιογράφων αλλά και το συνεχές ρεπορτάζ, η διαφωνία μεταξύ του Πανιωνίου και των Αρχών βασίζεται στο κομμάτι που αφορά στην εμπορική χρήση του νέου γηπέδου, μολονότι η πλευρά του Πανιωνίου (ΠΑΕ και ερασιτέχνης) δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί εμπορικό κέντρο, δηλαδή μεγαθήριο, που θα έθιγε τα καταστήματα του εμπορικού κομματιού της περιοχής.

Με την ευκαιρία, να καταθέσω τον πίνακα… παλαιότητας των σημαντικότερων γηπέδων ανά την Επικράτεια.

@ Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας: έτος κατασκευής 1922
@ Γήπεδο Βέροιας 1925
@ Γήπεδο Σερρών 1926
@ Γήπεδο Νέας Σμύρνης 1939
@ Γήπεδο Απόλλωνα (Ριζούπολη) 1948
@ Γήπεδο Τρικάλων 1950
@ Γήπεδο Άρη Θ. (Χαριλάου) 1950 (2003)
@ Γήπεδο ΟΦΗ 1951
@ Γήπεδο Λειβαδιάς 1952
@ Γήπεδο Ιωαννίνων 1952
@ Γήπεδο ΠΑΟΚ (Τούμπα) 1959
@ Καυτανζόγλειο στάδιο 1960 (2004)
@ Γήπεδο Λάρισας (‘Αλκαζάρ’) 1965

Χωρίς σχόλια!


3 σχόλια:

  1. Όλα καλά και όλα ωραία αλλά όχι και ότι ο Φάνης Χριστοδούλου αναδείχθηκε μέσα από το γήπεδο αυτό. Κατά τα άλλα, το θέμα του γηπέδου κωλυσιεργεί κύριε Αρκουλή (εσείς έπρεπε να το ξέρετε αυτό) διότι κάποιοι "επιφανείς" ΝεοΣμυρνιώτες (όχι απαραίτητα κάτοικοι, καταλαβαίνετε φαντάζομαι) έχουν συμφέρον να μην γίνει διότι αν γίνει ο Τσακ θα τους έχει "τρίψει την μούρη στο χώμα" και κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί κανείς από τους προύχοντες και κοτσαμπάσηδες. Δυστυχώς το γήπεδο θα γίνει ΜΟΝΟΝ όταν ο Τσακ αρχίσει και μοιράζει "φιλετάκια" ώστε να φάνε όλα τα καλά "σκυλάκια". Με αντιλαμβάνεσθε φαντάζομαι. Αυτό που παραμένει όμως να μάθουμε είναι το γιατί ενώ όλοι γνωρίζετε ποιοί είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα, κανείς δεν τους ξεσκεπάζει. Εδώ σας θέλω Πανιωνάρες μου!

    Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν κύριε Αρκουλή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απόλυτα περί "φιλετακίων".

    Θα γίνει αυτό όπως και να'χει. Στην Ελλάδα είμαστε.

    Το θέμα είναι ότι άμα ο Τσακίρης πάρει το οκ από τα υψηλά κλιμάκια θα βουλώσουν πολλά στόματα.

    Και από ότι καταλαβαίνουμε και από τη σημερινή δήλωση του Τσακίρη το θέμα τσουλάει καλά!

    Ειδικά και μετά την αλλαγή του ΓΟΚ με το νομοσχέδιο του Αυγούστου!!

    Το ξεσκέπασμα ωστόσο δεν θα αργήσει να γίνει...

    Ας περιμένουμε την επόμενη ανακοίνωση της ΠΑΕ με τα νέα σχέδια και εκεί θα πέσουν τα γέλια...

    Σε ό,τι αφορά όμως το παραπάνω άρθρο του κ. Αρκουλή, όσο και αν τον διαβάζουμε χρόνια, όσο και να τον συμπαθούμε, όσο και αν ξέρουμε τα αισθήματα του για την ομάδα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι μια γρήγορη συρραφή όλων των δημοσιεύσεων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσακίρης θα κάνει μία και καλή εμφάνιση για το θέμα του νέου γηπέδου λογικά με το νέο έτος, ή το πολύ μέχρι το τέλος της σεζόν. Με σιγουριά θα είναι κάτι που θα πλησιάζει πιο πολύ αυτό που ζητάνε οι "διάφοροι" που αντιδρούν.

    Ακριβώς τότε πιστεύω ότι πρεπει να πέσουμε όλοι οι Πανιώνιοι με τα μούτρα και να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα - να πιέσουμε όσο πιο πολύ γίνεται να το δεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή